Zomerkamp Blog

terug naar overzicht

De natuur in op survivalkamp!

Sommige dingen die je doet blijven je je hele leven bij. Dit geldt ook zeker voor het meedoen aan een survivalkamp! Het is totaal anders dan de verzorgde vakanties die veel mensen gewend zijn en is een leuke en leerzame uitdaging die je samen met je reisgenoten aangaat.

Ben jij een surviver?
Als je meegaat op een survivalkamp word je teruggeworpen op je eigen  survivalkampvaardigheden en handigheden. Dingen die je in het dagelijkse leven voor vanzelfsprekend neemt, daar ga je een stuk meer bij stilstaan als je er zelf voor moet werken. De voldoening die dit je geeft is moeilijk te beschrijven, maar het vervult je van een zekere trots en geeft je inzicht hoe 'de wereld' eigenlijk echt werkt zonder al onze dagelijkse luxes. Hoe kom je aan je eten als er geen supermarkt is? Hoe krijg je het warm zonder een knop voor de centrale verwarming? Maar je leert ook andere heel praktische dingen zoals het goed en stevig opzetten van je tent en zelf in de buitenlucht koken. Dit zijn dingen die voor later altijd handig zijn.

Naar de natuur
De locaties van het survivalkamp zijn te gekke omgevingen in de natuur zoals de heuvelachtige Ardennen. Hier zie je soms letterlijk door de bomen het bos niet meer en moet je goed op je kompas, kaart of navigatie kijken om niet te verdwalen. Dankzij de begeleiding hoef je natuurlijk nooit bang te zijn dat je echt de weg kwijt raakt. Samen met je groep word je voor een flinke uitdaging gesteld je weg te vinden. Je maakt gebruik van wat de natuur je te bieden heeft, zoals hout voor een vuur en stromend beekwater om je kleren mee te wassen. Na een paar dagen voel je je een echt natuurmens waar de stadsbewoners maar lui bij afsteken.

Vangnet
Natuurlijk is er zoals boven al gezegd een goede begeleiding aanwezig op het survivalkamp, zodat je nooit aan je lot wordt overgeleverd. Als je besluit mee te gaan, leer je op een bijzondere manier leeftijdsgenoten kennen met wie je nog lang contact kunt houden over deze ervaring. Je zult je erna voldaan voelen en misschien al de dagelijkse luxes wel extra gaan waarderen. Maar het belangrijkste is dat het vooral gewoon leuk is om te doen. Wil je een echte uitdaging, verrassende ervaring en een bijzondere vakantie, dan is een survivalkamp zeker iets voor jou.

Bekijk zelf de mogelijkheden voor een survivalkamp in de Ardennen, Nederland en andere plekken in Europa en bekijk hoe de survivalkampen worden ingevuld door de verschillende organisaties.

Reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie