Zomerkamp Blog

WANTED: Awesome vlogger m/v

Deze zomer zou jij zomaar eens het tofste baantje ter wereld kunnen hebben… Surfblend en GoPro zijn namelijk op zoek naar een vlogger!

bekeken (517x)  -  (0) reacties  -  ... lees verder

Hoe ga ik met een angstig kind om voor een zomerkamp?

De intentie om uw kind op kamp te sturen is een goede. Jeugdkampen zijn een fantastische manier om uw kind te laten ontwikkelen. De goede herinneringen van een kamp kan nog maanden tot zelfs jaren uw kind positief doorwerken. Toch zien wij regelmatig dat kinderen de stap naar een kamp maken lastig vinden. Meestal speelt angst hierbij een grote rol en vandaar dat wij in dit artikel een aantal tips geven hoe hier mee om te gaan.

bekeken (723x)  -  (0) reacties  -  ... lees verder

Waarom je kind op zomerkamp sturen?

Je eigen kind op een zomerkamp sturen lijkt misschien eng, zeker als het voor het eerst is. Wat kan een kampervaring voor jouw kind betekenen en waarom zou je dit doen?

bekeken (4953x)  -  (0) reacties  -  ... lees verder

De natuur in op survivalkamp!

Sommige dingen die je doet blijven je je hele leven bij. Dit geldt ook zeker voor het meedoen aan een survivalkamp! Het is totaal anders dan de verzorgde vakanties die veel mensen gewend zijn en is een leuke en leerzame uitdaging die je samen met je reisgenoten aangaat.

bekeken (5924x)  -  (0) reacties  -  ... lees verder

Ga met korting op Zomerkamp! Aanbiedingen en acties!!!

Het is bijna zover, zeer binnenkort gaan de eerste kinderen op zomerkamp! De zomerkamp organisaties willen de kinderen nog snel meekrijgen met de door hun georganiseerde zomerkampen en voeren soms interessante acties en aanbiedingen met kortingen tot soms wel € 100,- Bekijk ze hier!

bekeken (5852x)  -  (0) reacties  -  ... lees verder

6 vroeg-boek voordelen voor zomerkampen!

De zomer mag dan nog wel maanden weg zijn, nu is eigenlijk het ideale moment om te beginnen met het plannen van een zomerkamp. Hieronder 6  voordelen van een vroege inschrijving:

bekeken (5439x)  -  (0) reacties  -  ... lees verder

AC Milan Junior voetbalkamp dit jaar weer in Nederland van start gegaan.

Gistermorgen is het AC Milan Junior Camp, voor het 2e opeenvolgende jaar in Nederland, van start gegaan bij Avanti Wilskracht in Glanersbrug.

Meer dan 1300 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar trainen de komende weken op topniveau tijdens het voetbalkamp onder de leiding van 2 jeugdtrainers van de Italiaanse topclub AC Milan. Uiteindelijk selecteerd de technische staf de 2 meest talentvolle kinderen. Zij mogen vervolgend meedoen aan de AC Milan Junior Day, een evenement in Milaan.

bekeken (6461x)  -  (2) reacties  -  ... lees verder

5 stappen die je kind en jou helpen ter voorbereiding op een zomerkamp beleving

Zomerkampen bieden een hoop meer dan alleen een vakantie voor je kinderen. Het is een kans voor je kind om een wereld buiten de eigen buurt te ontdekken. Het biedt ook een kans voor jou en je kind om het “loslaten” te oefenen. Dit geeft kinderen de mogelijkheid om zelfstandigheid en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Het zal ze helpen om nieuwe vrienden te maken, hun sociale vaardigheden te ontwikkelen, leren functioneren in teamverband en om creatiever te zijn. Dit moment geeft ook ouders de kans om voor zichzelf te zorgen zodat ze zich weer opgefrist en verjongt voelen wanneer de kinderen weer thuis komen.

bekeken (7814x)  -  (0) reacties  -  ... lees verder

Zoek je een zomerkamp dat je kind laat excelleren?

Wellicht is kleine Max wel een potentiële tennisprof of voetbalster. Of misschien heeft hij meer vaardigheden op het gebied van Golf. Het maakt niet uit op welk gebied je kind zijn of haar vaardigheden liggen, grote kans dat hier een zomerkamp voor is.

bekeken (5638x)  -  (0) reacties  -  ... lees verder

Hoe kies ik de beste zeilschool voor een fantastisch zeilkamp?

In Nederland zitten zo’n 100 zeilscholen en 160 zeilverenigingen. Wanneer je wilt leren zeilen op zeilkamp zijn er dus vele mogelijkheden, maar hoe kies je nou de beste zeilschool?

bekeken (7278x)  -  (0) reacties  -  ... lees verder

Welke zomerkamp organisatie kiezen?

In Nederland zijn veel organisaties actief die zich bezig houden met allerlei evenementen waaronder zomerkampen of puur gericht zijn op zomerkampen en kindervakanties. Sommige organisaties zijn klein en meestal lokaal gericht, sommigen zijn nationaal of zelfs internationaal en hebben vaak ruimere ervaring met het organiseren van zomerkampen en omgaan met kinderen.

bekeken (9121x)  -  (0) reacties  -  ... lees verder

In de zomer op gamekamp gaan, geweldig of verschrikkelijk?!

Blauwe luchten en hoge temperaturen betekenen maar 1 ding: computer spelletjes spelen of gamen op Gamekamp! Verschillende zomerkamp organisaties bieden gamekampen aan waar kinderen elke dag kunnen gaan gamen op de Nintendo Wii, Xbox 360 en Playstation 3 en andere gamecomputers. Ok, er wordt niet alleen maar gegamed. Er worden ook fysieke activiteiten georganiseerd,  zoals bepaalde bosspellen, volleybal of voetballen.

bekeken (12537x)  -  (2) reacties  -  ... lees verder

Paarden- en Ponykampen, perfect voor paardenliefhebbers van alle leeftijden

Het voorjaar en de zomer staan voor de deur en het is tijd om een goed ingevulde zomervakantie voor de kinderen te regelen. Gaan zij op zomerkamp? Als dat zo is, heb je dan het type zomerkamp al overwogen? Ga je voor een “traditioneler” zomerkamp of voor een meer gespecialiseerd kamp met een thema?

Als je kind gek is op pony’s en paarden, zou je kunnen denken aan aanmelden voor een ponykamp of ruiterkamp.

bekeken (15865x)  -  (1) reacties  -  ... lees verder

Stuur uw dramaqueen op acteer zomerkamp!

Kun je zeggen dat je kind ervan geniet om andere mensen te entertainen met acties of gesprekken en een echte dramaqueen of king is? Misschien is zijn of haar favoriete bezigheid op school ook wel toneel? Of misschien hopen je kinderen stiekem wel op een echte acteercarrière in GTST, een film of in het theater? Dan is de perfecte oplossing voor dit probleem of voor de vraag, wat te doen in de zomer? Boek een musicalkamp of filmkamp!

bekeken (14367x)  -  (2) reacties  -  ... lees verder

Jongeren in actie voor Zomerkamp Litouwen

Een aantal jongeren uit Garderen, Ermelo en Ede, zijn een actie begonnen om het zomerkamp van Colour4kids voor een grote groep arme kinderen uit Litouwen toch door te laten gaan, nadat de vaste jaarlijkse lokale overheidsbijdrage is weggevallen. 6 jongeren die hierbij betrokken zijn hebben daarom besloten om een sponsoractie te starten om het geld voor dit zomerkamp zelf bij elkaar te krijgen. Ook u kunt een donatie doen. Lees meer op de site van Colour4kids.nl

bekeken (4678x)  -  (0) reacties  -  ... lees verder

Zomerkampen dragen bij aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren

Op een kamp beleven kinderen niet alleen plezier, maar ze leren ook omgaan met verschillende leeftijden, ze leren respect tonen, gezag accepteren, samenwerken, leven op het ritme van de natuur, en nog zoveel meer. Tijdens een zomerkamp kunnen begeleiders kinderen en jongeren zekere normen en waarden meegeven die ze elders niet leren.

bekeken (6195x)  -  (0) reacties  -  ... lees verder

Tips ter voorbereiding op een zomerkamp

Wanneer een kind op zomerkamp gaat, vooral als dit voor het eerst is, kan dit aardig wat spanning veroorzaken. Op het moment dat zij eenmaal op kamp zijn dan zullen zij snel nieuwe vrienden en vriendinnetjes maken, leuke en nieuwe activiteiten doen en zullen zij veel leren en met meer zelfvertrouwen thuis komen. Omdat een goede voorbereiding voor het kind en ook de ouders veel stress kan voorkomen hebben we een aantal supertips voor een nieuw zomerkamp avontuur op een rijtje gezet.

bekeken (6288x)  -  (0) reacties  -  ... lees verder

Zomerkamp checklist / inpaklijst

Iedereen kent het wel, altijd wanneer je op vakantie gaat, of dit nu een wintersportvakantie of zomerkamp is, er is altijd wel iets dat je bent vergeten. Het ligt er natuurlijk aan wat dit iets is. Maar het kan soms erg vervelend uitkomen. Daarom hebben wij ter voorbereiding op je zomerkamp een paklijst / inchecklijst gemaakt. Uiteraard neem je niet alles mee, maar je vergeet zo in ieder geval niets!

bekeken (10083x)  -  (1) reacties  -  ... lees verder

Waarom je eigen kinderen op zomerkamp laten gaan?

We kwamen op internet het volgende artikel tegen en willen dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan omdat we het een goed stukje vinden.

Lees het hier de voordelen van een jeugdkamp

bekeken (4603x)  -  (0) reacties  -  ... lees verder

Is uw kind klaar voor een zomerkamp met langer verblijf?

Jeugdvakantie kan heel leuk zijn voor kinderen van alle leeftijden. Hele jonge kinderen beginnen vaak met dagkampen zonder overnachting die vaak beperkt zijn tot maar een paar uur weg van huis. Naarmate ze ouder worden, kunnen zij echter beslissen dat ze naar een ''normaal'' zomerkamp willen gaan met overnachtingen. Is uw kind klaar om te blijven slapen op een jeugdkamp? Hoe kunt u dit zien?

 

bekeken (5324x)  -  (1) reacties  -  ... lees verder

Top Tien vragen aan een zomerkamp Organisatie

Wanneer u een jeugdkamp of programma uitkiest, zal ieder gezin zijn eigen persoonlijke voorwaarden/voorzieningen moeten bepalen. Net als ieder kind, heeft ieder zomerkamp zijn eigen karakter.

De zomerkamp organisatie en haar personeel bepalen dit karakter. Het belang van het kind, medische behoeften, allergieën, financiële gezinssituatie, duur van het jeugdkamp en de afstand van huis zijn een aantal factoren die moeten worden overwogen bij het uitkiezen van een geschikt jeugdkamp.

bekeken (4920x)  -  (0) reacties  -  ... lees verder
bekijk archief