10 Belangrijke vragen aan Summercamps Holland

Waarom Summer Camps? 

Wij streven ernaar om elke deelnemer van een kamp een fantastische tijd te bezorgen. Al onze kampen zijn professioneel van opzet, met een goede en enthousiaste crew die er alles aan doen om er een TOP-week van te maken!

Voor wie?

Bij Summer Camps Holland komen kinderen en jeugd uit heel Nederland, België en verder. Soms ook Nederlandse kinderen vanuit het buitenland of buitenlandse kinderen die in Nederland wonen. Dat maakt de kampen juist zo leuk!

Hoe lang organiseert Summer Camps al jeugdkampen?

Na de start van Summer Camps Holland in 2006, zijn wij de laatste jaren partnerships aangegaan met andere organisaties die dezelfde passie en beleving bij het organiseren van kinder- en jeugdkampen hebben.

Hoeveel deelnemers per begeleider zijn er op een zomerkamp aanwezig?

De begeleiding van de kinderen is in handen van ervaren crewmedewerkers. Bij de crew indeling gaan wij uit van gemiddeld 1 crewlid per 6 kinderen.  Een van de crewmedewerkers is coördinator. De crewmedewerkers worden zorgvuldig geselecteerd en getraind. Alle crewleden moeten een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.

Hoe gaat de kampleiding om met kinderen die “anders” zijn of mogelijk buiten de groep vallen?

Uw kind gaat op zomerkamp, een week lang is uw kind van huis zonder ouders! Voor sommige ouders en kinderen is dit een enorme stap en een nieuwe ervaring. Het contact met de andere kinderen is belangrijk. Tijdens de voorbereidingen van de Summer Camps periode staan wij tijdens de crew opleiding uitgebreid stil bij bijzondere situaties en persoonlijke situaties die reeds bekend zijn of kunnen ontstaan tijdens het kamp. Denk hierbij aan het groepsproces en probleem oplossend handelen. Het naleven van duidelijke regels, een heldere structuur en het geven van persoonlijke aandacht zijn zaken die wij erg belangrijk vinden. Uiteindelijk heeft de crew maar één opdracht; ervoor zorgen dat uw kind een mooie week beleeft.

Hoe is de bereikbaarheid van Summer Camps tijdens een zomerkamp en wat is het beleid t.a.v. mobiele telefoons e.d.?

Summer Camps Holland is bij alle Camps via een mobiel noodnummer per kamplocatie dag en nacht bereikbaar. Veel deelnemers nemen een mobiele telefoon mee naar hun Summer Camp. Summer Camps Holland wilt juist bevorderen dat kinderen tijdens de kampen met elkaar contacten opbouwen. Maar het thuisfront of andere sociale contacten blijven ook tijdens het kamp belangrijk. Daarom zijn er voldoende vaste momenten in m.n. de avonduren om naar huis te kunnen bellen. Tijdens de activiteiten overdag worden de mobiele telefoons op het kantoor veilig in bewaring genomen. Dit voorkomt verlies en/of beschadiging (water) en voorkomt gevaarlijke situaties tijdens de activiteit. Heeft een kind geen mobiele telefoon bij zich, dan kan men zonder extra kosten met een bedrijfs telefoon naar huis bellen.

Hoe is de veiligheid bij Summer Camps gegarandeerd?

Summer Camps Holland is in het bezit van het Keurmerk Kindervakantie. Het keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van kindervakantieorganisaties. Organisaties die het keurmerk mogen voeren voldoen aantoonbaar aan strenge eisen rond veiligheid, hygiëne en kwaliteit. We worden jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke keuringsinstelling. Daarnaast moet iedere crewlid een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.

Summer Camps Holland is onderdeel van Markant Outdoorcentrum. Zodoende zijn wij aangesloten bij de VeBON (vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland) en dragen het veiligheidscertificaat van de Tüv. Wij zijn ook aangesloten bij de RECRON en lid van het steunpunt kindervakanties.

Welke thema zomerkampen zijn te boeken?

Summer Camps Holland werkt met 5 verschillende labels.

Summer Camps Base Camp

Het Base Camp zijn alle kampen die vanaf de hoofdlocatie op het Markant Outdoorcentrum in Braamt worden uitgevoerd.  Hier worden kampen georganiseerd (ook dagprogramma’s) van 8 – 10 jaar, 10 – 12 jaar, 12 – 14 jaar en 14 – 16 jaar.

Vele thema kampen zoals de, Animal Ranger en Fish Camp vinden hier plaats. Avontuurlijke kampen zijn de Adventure en Buschcraft kampen. Sportieve kampen als wakeboard Camp en Freeride– MTB camp en de  Fun en pretpark Camps zijn ook populair bij veel leeftijdsgroepen.

Summer Camps Zeilkampen

Vanuit het Friese Idskenhuizen worden meerdere zeilkampen georganiseerd door zeilschool Neptunus.  Hier worden kampen georganiseerd van 8 – 10 jaar, 10 – 12 jaar, 12 – 14 jaar, 14 – 16 jaar en 16 – 18 jaar.

Summer Camps Theater

De Theater Camps zijn bijzonder. Vier weken achter elkaar is een deel van het terrein een groot theater.  Tijdens de theater kampen wordt de hele week gewerkt aan één productie vanuit vier specialiteiten zoals Musical & Muziektheater, Singer Songwriter, Camera Acteer en Movie.

De kampen zijn voor de leeftijden van 10 – 12 jaar, 12 – 14 jaar, 14 – 16 jaar.

De theater kampen hebben ook een eigen website met www.theatercamps.nl.

Summer Camps Ardennen 

De kampen in de Ardennen worden uitgevoerd door en op de schitterende locatie van Mountain Network. Hier vinden de Ardennen Adventure Camp, Ardennen Bushcraft Camp en Ardennen Climbing Camp plaats.

De kampen zijn voor de leeftijd van 12 – 14 jaar, 14 – 16 jaar en 16 – 18 jaar.

De Ardennen kampen hebben ook een eigen website met www.ardennencamps.nl.

Summer Camps Sport

De Sport Camps is dit jaar een nieuw label binnen Summer Camp Holland. Deze sportkampen vinden plaats op het terrein van Markant Outdoorcentrum en de Topsporthal in Doetinchem. De Sport Camps kent zeven verschillen kampen,  Turn, Freerunning, Volleybal, Beachvolleybal, Schermen, Judo en Handbal Camp. Deze kampen worden georganiseerd in nauwe samenwerking met verschillende sportbonden en sportverenigingen.

De Sport Camps zijn voor de leeftijdsgroepen van 10-12 jaar, 12-14 jaar en 14-16 jaar.

De sport kampen hebben ook een eigen website met http://www.sportcamps.nl.

Ik heb een andere specifieke vraag, waar kan ik deze stellen?

Telefoon: +31 (0)314 – 680 688 E-mail: info@summercamps.nl

Freerunning Camp 10-16

Freerunning Camp 10-16

Jij vindt het tof om je te verplaatsen van A naar B waarbij obstakels, zoals muurtjes, daken of railings worden getrotseerd? En jij krijgt ook een kick van springen, klimmen en maken van salto’s? Dan is dit jouw camp.

Run and be free!
Crew Basistraining 17-20

Crew Basistraining 17-20

Ben jij tussen de 17 en 20 jaar en wil je graag in het crew team, geef je dan nu op voor de Crew Basistraining!

Laat je trainen tot begeleider
Canoe Expeditie Camp 12-16

Canoe Expeditie Camp 12-16

Deze Canoe Expeditie is een echte belevenis als je avontuurlijk bent ingesteld. We gaan namelijk 5 dagen op expeditie op de rivier de Lippe in Duitsland. De rivier heeft een constante stroming met enkele spannende stroomversnellingen. In de avond zetten we ons eigen kamp op naast de waterkant en maken we ons eten klaar op een brandertje of op het kampvuur. 

Ga mee op expeditie!
Adventure for kids Camp

Adventure for kids Camp

Houd jij van actie en avontuur? Lijkt het je gaaf om te klimmen en om vlotten te bouwen?

Ga mee op avontuur voor de kids
Festivalkamp 12-16

Festivalkamp 12-16

Zodra de zon weer hoog aan de hemel staat wordt het festivalseizoen in Nederland weer geopend!

Er is genoeg ruimte voor jouw talenten en ideeën. Dankzij verschillende workshops werk je in een week tijd toe naar je eigen optreden samen met andere kampdeelnemers.

Ga mee op festivalkamp
Adventure Camps 12-16

Adventure Camps 12-16

Deze week ben jij voorzien van avontuurlijke en sportieve-uitdagingen.

Outdoor activiteiten zoals Mountainbiken op een top-MTB-parcours in het Montferland, een hoogte parcours in ons klimpark, klimmen op de klimtoren, kanovaren en canoe games op de kanovijver, bivak maken en koken op houtvuur tijdens de expeditie. 

Daag jezelf uit!
Fish & Fun camp 8-12

Fish & Fun camp 8-12

Ben jij de visfanaat van het kamp? Jij vindt het super om vissen te vangen of je hebt het juist nog nooit gedaan? Na deze week vang jij gegarandeerd je eerste vis!

Ga mee vissen met fun!
Dierverzorging Camp 12-16

Dierverzorging Camp 12-16

Kun jij geen dag zonder dieren? Vind je het belangrijk dat ze goed verzorgd worden en ben je geïnteresseerd in de huisvesting, voeding en gezondheid van dieren? Dan is het Dierverzorging Camp echt iets voor jou!

Dierenliefhebber? Ga mee!
Ardennen Adventure Camp 12-16

Ardennen Adventure Camp 12-16

Midden in de Belgische Ardennen ligt de prachtige Lesse vallei, vlakbij de oude vestingstad Dinant. Hier vind je een riante, historische kasteelboerderij met een kampeerterrein. Dé perfecte locatie voor verschillende buitensport activiteiten zoals mountainbiken, klimmen & abseilen of kanovaren!

Kom mee op avonturenkamp!
Mad Science Camp 8-12

Mad Science Camp 8-12

Wist jij dat wetenschap en plezier goed samen gaan? Ben jij nieuwsgierig genoeg om dit ook te ervaren? Tijdens het Mad Science Camp ga je samen met een echte Mad Science professor samenwerken door middel van verschillende workshops!

Ga mee op ontdekkingsreis