10 Belangrijke vragen aan Sporta

Waarom Sporta ?Sporta

Je kiest voor Sportakampen omdat…

  • Onze ervaring zorgt voor all-in kwaliteit

- Al meer dan 60 jaar ervaring  

- Professionele vakkennis

- All-in vakanties  

- Oog voor kwaliteit

  • Ons aanbod divers en innoverend is

- Ruime keuze aan vakanties in winter-, krokus-, paas- en zomerperiode  

- Creatief, sportief, amusant

- Voor valide en invalide deelnemers

- Trendgevoelig aanbod

  • Jullie oogappel in veilige handen is

- Pedagogisch geschoolde monitoren

- 24/7 begeleiding

- Bekwame organisatie

- Actief programma, zowel overdag als ‘s avonds

Voor wie?

Sporta verwent kinderen en jongeren tussen 5 en 18 jaar met kwaliteitsvolle groepsreizen, aangepast aan interesse en leeftijd maar ook met een hart voor jongeren met een fysieke of verstandelijke beperking.

Hoe lang organiseert Sporta al jeugdkampen?

Al meer dan 60 jaar!

Hoeveel deelnemers per begeleider zijn er op een zomerkamp aanwezig?

Dit hangt af van het kamp in kwestie. Hoe dan ook: de vakanties van Sporta worden 24/7 begeleid door pedagogisch geschoolde monitoren.

Hoe vangt uw kampleiding kinderen op die alleen op zomerkamp gaan?

Bij de aanvang van een kamp wordt er eerst uitgebreid kennis gemaakt met de hele groep aan de hand van kennismakingsspelletjes. Zo leert iedereen elkaar meteen beter kennen.

Hoe gaat de kampleiding om met kinderen die “anders” zijn of mogelijk buiten de groep vallen?

Met succes organiseren we kwaliteitsvolle groepsreizen, aangepast aan interesse en leeftijd maar ook met een hart voor jongeren met een fysieke of verstandelijke beperking. Monitoren begeleiden en animeren de activiteiten. Ze ontbolsteren de talenten van de deelnemers. De pedagogisch geschoolde monitoren enthousiasmeren, begeesteren en bekommeren zich om de kinderen en jongeren. Sporta maakt zich sterk dat zij hun verantwoordelijkheid opnemen en de waarden van Sporta naar boven brengen.

Hoe is de bereikbaarheid van Sporta tijdens een zomerkamp en wat is het beleid t.a.v. mobiele telefoons?

Voor ouders geldt een logische afspraak: geen nieuws is goed nieuws. Je kind kan bij vragen en problemen altijd een beroep doen op de monitoren. Gsm-gebruik is toegelaten, maar enkel wanneer het programma het toelaat. Bij aankomst worden hier afspraken rond gemaakt met de kampleider.

Wens je jouw kind dringend te spreken als gevolg van een noodsituatie? Je kan Sporta-medewerkers telefonisch bereiken via (014) 54 80 72, tijdens de kantooruren. In uiterste nood, delen wij bij de laatste vakantiedetails ook een noodnummer mee.

Bij welke reisverenigingen / keurmerken is Sporta aangesloten?

Sporta-federatie vzw en Sporta-vakantie vzw hebben een reisbureaulicentie: LIC. A6089

Welke thema zomerkampen zijn er boekbaar?

Wij bieden bijna 200 verschillende zomerkampen aan. We verdelen ze graag onder in:

  • Sport
  • Water
  • Travel
  • Adventure
  • Create
  • Discover
  • To Walk Again / G-Sport

Ik heb een andere specifieke vraag, waar kan ik deze stellen?

Je mag alle vragen stellen via e-mail op kampen@sporta.be. Tijdens de kantooruren kan dit ook telefonisch via (014) 54 80 72.  Op de website staat ook een chatfunctie.

Kick & Fun 11-14

Kick & Fun 11-14

Wil je het hard? Waanzinnig hard? In Mol verwelkomen we je voor Kick & Fun. Het kamp waar je niet meer bijkomt van het lachen. Dat buikje zal kriebelen. Al wordt je maag af en toe ook op de proef gesteld bij al die wilde kicks! Wie durft?

Ontdek het avontuur
Ski & Snowboard Italië 12-18

Ski & Snowboard Italië 12-18

Jij houdt van een wit sneeuwtapijt? Vooral als het is om met je skilatten of snowboard door te glijden. We hebben goed nieuws! Je kan met Sporta vanuit je hotel twee skigebieden aandoen!

Ontdek de sneeuw in Italië
Voetbal 6-14

Voetbal 6-14

Het hartje van Dries Mertens? Vergeet het! Als ster van het veld krijg jij na deze voetbalstage alle hartjes! Tijdens dit kamp gaan we voetballen… en nog eens voetballen!

Voetballers hier aanmelden!
Boerderijvakantie 6-11

Boerderijvakantie 6-11

Boerin Els staat met open armen klaar om jullie te verwelkomen op haar boerderij. Ruik je de vers gebakken broden al? Els en die diertjes charmeren jullie nu al!

Boek jouw zomer tussen de dieren
Summer Experience 12-18

Summer Experience 12-18

Deze zomer ga jij naar de zon! In Spanje vind je een stukje paradijs waar je kan watersporten, maar ook op uitstap gaat. Vertelden we al dat we op wandelafstand van het strand verblijven?

Schrijf nu in!
Beachfun 12-17

Beachfun 12-17

Beachfun is een synoniem voor de Sporta BeachClub in Maaseik! De funmeter zal de hoogte in knallen als je hier op vakantie komt. Water, strand en tal van andere mogelijkheden zat in Maaseik!

Schrijf nu in!
Paintball Ardennen 12-15

Paintball Ardennen 12-15

Klaar om verfskogels uit te delen? In de Ardennen bevinden we ons op heilige grond voor een goeie paintball-oorlog. Wie durft de uitdaging aan te gaan? 

Schrijf je snel in
Surf Spanje 12-18

Surf Spanje 12-18

Welkom op het strand van San Vicente voor een stevige cursus surfen. Doe er nog enkele vette activiteiten bij en een stralende zon en je hebt een droomvakantie.

Schrijf je nu in!
Paardrijden 8-15

Paardrijden 8-15

Hijs je in het zadel! Deze zomer ga jij op paardrijkamp! In draf of in galop, je krijg in ieder geval vele tips om nog beter in het zadel te zitten.

Naar de manège