10 belangrijke vragen aan Simi Reizen

Waarom Simi Reizen ? Sim reizen

Simi Reizen organiseert uitsluitend actieve jongerenvakanties. Alle reizen en activiteiten bevatten unieke dingen die je niet snel ergens anders kunt doen, zoals een overnachting in een echte grot en de Simi Survival Challenge. De reizen zijn volledig verzorgd en er is altijd een door de leiding georganiseerd programma dat gevolgd kan worden (niet verplicht!).

We verblijven op degelijke, prettige locaties op de mooiste plekjes in Europa. Simi Reizen biedt uitdaging, gezelligheid en avontuur. Na je boeking kun je online kennismaken met reisgenoten en reisleiding via onze speciale website!

Voor wie is Simi Reizen?

Jongeren in 3 leeftijdsgroepen:

16-18 jaar
19-24 jaar
25+    jaar

Simi Reizen richt zich met name op Nederlandse kinderen, maar ook Vlaamse kinderen gaan regelmatig mee.

Hoe lang organiseert Simi Reizen al jeugdkampen?

In totaal 6 jaar. Eerder organiseerde Simi Reizen specifiek reizen voor kinderen en jongeren met gedragsstoornissen. De laatste jaren organiseert Simi Reizen ook reguliere jongerenvakanties.

Hoeveel deelnemers per begeleider zijn er op een zomerkamp aanwezig?

Gemiddeld 1 begeleider op 8 kinderen.
Alle medewerkers zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en worden 4x per jaar getraind op uiteenlopende onderwerpen, met een nadruk op veiligheid en probleemoplossing.

Hoe vangt de Simi Reizen kampleiding kinderen op die alleen op zomerkamp gaan?

Deelnemers kunnen vooraf kennismaken via onze speciale website. Bij al onze vakanties beginnen we met een uitgebreide kennismaking. Ook is de eerste outdoor-activiteit op alle locaties een team-activiteit. Zo leren deelnemers elkaar snel kennen. Onze reisleiding is er daarnaast op getraind om signalen van deelnemers vroegtijdig op te vangen. Hierdoor kunnen ze ondersteuning bieden waar nodig en ervoor zorgen dat iedere deelnemer een topvakantie beleeft.

Hoe gaat de kampleiding om met kinderen die “anders” zijn of mogelijk buiten de groep vallen?

Onze reisleiders hebben als opdracht om van elke groep ook een echte groep te maken. Dat doen we door middel van activiteiten en gezellige avondprogramma's, maar ook door tijd en aandacht te besteden aan alle reizigers.

Bij alle outdoor-activiteiten is altijd 1 van onze reisleiders aanwezig. Op die manier kunnen ze ondersteuning bieden aan individuele deelnemers, maar ook de groep goed richting geven en bijsturen.

Hoe is de bereikbaarheid van Simi Reizen tijdens een zomerkamp en wat is het beleid t.a.v. mobiele telefoons?

In de brief staat het telefoonnummer waarop de reisleiding tijdens de week bereikbaar is. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar en komt rechtstreeks uit bij de verantwoordelijke persoon van het specifieke kamp. Uiteraard is het kantoor ook gewoon bereikbaar.

Tijdens groeps-activiteiten is het gebruik van een mobiele telefoon niet toegestaan in verband met de veiligheid.

Bij welke reisverenigingen / keurmerken is Simi Reizen aangesloten?

Simi Reizen is lid van het Steunpunt Kindervakanties. Daarnaast is Simi Reizen lid van de VVKR (Vereniging voor kleinschalige reisorganisaties) en zijn we aangesloten bij de Stichting GGTO (Garantiefonds gespecialiseerde tour operators). Deze stichting zorgt ervoor dat het reisgeld van onze deelnemers gegarandeerd is.
Vooruitbetaalde bedragen zijn op die manier bij Simi Reizen veiliggesteld.

Welke thema zomerkampen zijn er boekbaar?

Uitgangspunt is dat alle vakanties actief zijn. Daarbinnen bieden we:

  • Bergsportkampen in Oostenrijk onder begeleiding van officiële berggidsen
  • Outdoorkampen in Slovenie
  • Actieve vakanties in Spanje
  • Actieve vakanties in Frankrijk
  • Survivalkampen in de Ardennen
  • Adventureweek Tsjechië
  • Actieve strandvakanties in Kroatië

Zijn er bijzonderheden over Simi Reizen die u graag kwijt wilt?

De Simi Survival Challenge is een vast onderdeel van elk kamp dat we aanbieden. Deze challenge is op elke locatie anders, maar bestaat uit een combinatie van outdoor-activiteiten. In kleine groepjes worden de jongeren uitgedaagd om de challenge zo snel mogelijk te volbrengen om zo een plekje in onze Hall of Fame te verdienen.

Ik heb een andere specifieke vraag aan Simi Reizen, waar kan ik deze stellen? (tel nr, email)

Twitter: @SimiReizen
E-mail: info@simi-reizen.nl
Telefoon: 0598-743100
Facebook: Simi Reizen

Actieve jongerenreizen Frankrijk 15-17

Actieve jongerenreizen Frankrijk 15-17

Voor een actieve jongerenreis ben je in Frankrijk natuurlijk aan het goede adres. Vanaf onze prachtige locatie midden in de Franse Alpen organiseren we voor het 5e jaar op rij verschillende actieve jongerenreizen. Tijdens deze 10-daagse outdoorvakantie verblijf je op een gezellige camping die gemiddeld een 8.2 scoort op Zoover. 

Beleef actie en avontuur in Frankrijk
Outdoorvakanties Slovenie 15-17

Outdoorvakanties Slovenie 15-17

Zin in een echt actieve vakantie? Ben jij het type dat altijd op zoek is naar avontuur en uitdaging, maar hou je ook van gezelligheid en sfeer? Dan is dit de vakantie voor jou! Tijdens deze jongerenvakantie in het ruige en indrukwekkende Slovenië staan enorm veel outdooractiviteiten op het programma. Tijd om je grenzen te verleggen dus! 

Geniet van avontuur en uitdaging in Slovenie
Jongerenreis Kroatië 15-17

Jongerenreis Kroatië 15-17

Ga voor strand, actie en avontuur tijdens deze jongerenreis Kroatië! Geniet van een echte jongerenreis direct aan het strand op een 4-sterrencamping. Met onder andere rivertubing, zeekajakken en snorkelen op het programma is dit de ideale reis voor jongeren die houden van strand, feest en actie.

Ga mee op jongerenreis naar Kroatië