10 belangrijke vragen aan Club Adventure

Waarom met Club Adventure op zomerkamp ?Logo Club met since 1990

Ga mee met Club Adventure en beleef het avontuur echt! Onvergetelijk voor de jeugd en zorgeloos voor de ouders..

Voor wie? (leeftijden, kinderen uit nl/be, overig)

De jeugd tussen de 5 en 16 jaar kunnen mee met Club Adventure. De meeste kinderen komen uit Nederland, maar ook kinderen uit België, Duitsland en ver daarbuiten brengen hun vakantie bij ons door.

Hoe lang organiseert Club Adventure al jeugdkampen?

Wij zijn een van de pioniers op het gebied van jeugdkampen. In 1990 is het bedrijf begonnen en is inmiddels 24 jaar later uitgegroeid tot een begrip in jeugdvakantieland.

Hoeveel deelnemers per begeleider zijn er op een zomerkamp aanwezig?

Voor elke 5 kinderen is er een begeleider aanwezig, daarnaast kennen wij een 4-ogen beleid. Dit houdt in dat er altijd minimaal 2 begeleiders (nooit 1) op een groep moeten zitten.

Hoe vangt uw kampleiding kinderen op die alleen op zomerkamp gaan?

Ongeveer de helft van de kinderen komt alleen op zomerkamp en de andere helft komt met broer of zus of vriendje of vriendinnetje.

Elke vakantieweek starten wij met kennismakingsspelen, waarbij iedereen elkaar goed leert kennen en op een leuke manier de kinderen met elkaar in contact komen.

Wij zorgen ervoor dat er bij de kamerindeling en ook bij de groepsindeling dat de kinderen die alleen op kamp zijn bij andere kinderen zijn ingedeeld die ook alleen op kamp zijn. Verder is onze begeleiding altijd alert op kinderen die zich afzonderen.

Hoe gaat de kampleiding om met kinderen die “anders” zijn of mogelijk buiten de groep vallen?

Een onderdeel van onze missie is “Kinderen een stimulerende omgeving bieden, waar avontuur, veiligheid en structuur wordt geboden. Kinderen krijgen de ruimte om zichzelf te zijn, te ervaren en te ontdekken”

Kinderen zijn dus gelijk en niemand is “anders”. Hier wordt door ons ook open over gesproken met de kinderen.

Wij zijn alert op signalen dat iemand buiten de groep kan gaan vallen. Wordt dit geconstateerd dan zal er een vaste leider dit kind en de groep op een natuurlijke manier stimuleren weer een hechte groep te worden. Gelukkig maken wij dit zelden tot nooit mee.

Hoe is de bereikbaarheid van Club Adventure tijdens een zomerkamp en wat is het beleid t.a.v. mobiele telefoons?

De ouders krijgen bij het wegbrengen van de kinderen een visitekaartje van de locatie-coordinator. Hierop staat een telefoonnummer waarop hij/zij 24 uur per dag te bereiken is.

De meeste ouders bellen een of twee keer in de week om te vragen hoe het er mee gaat.

Wij raden sterk aan om de mobiele telefoons thuis te laten. Mochten er toch mobiele telefoons meegaan, dan worden die centraal bewaard. Op een bepaald moment van de dag, meestal voor het avondeten is er de mogelijkheid om naar huis te bellen.

Bij welke reisverenigingen / keurmerken is Club Adventure aangesloten?

Met trots kunnen wij zeggen dat we de eerste particuliere reisorganisatie zijn die het “Keurmerk Kindervakanties” mogen voeren. Hiermee voldoen wij aan de hoogste standaards in de branche van kindervakanties. Jaarlijks wordt Club Adventure gecontroleerd door een onafhankelijke keuringsinstelling.

Daarnaast voeren wij aangesloten bij het SGR, het keurmerk Touringcar Bedrijf, zijn we Tüv gecertificeerd en zijn we lid van de Recron en de VeBON.

Welke thema zomerkampen zijn er boekbaar?

 1. Outdoor Kids Camp (5-8 jaar)
 2. Dier en Zoo (5-8 jaar)
 3. Survival Overasselt (8-10 en 10-13 jaar)
 4. Game & Reality (8-10 en 10-13 jaar)
 5. Danskamp (8-10 en 10-13 jaar)
 6. Ponykamp (8-10 en 10-13 jaar)
 7. Bushcraft (8 - 10 en 10-13 jaar)
 8. Forest Village (10-13 jaar)
 9. Combi Camp (10-13 jaar)
 10. Wakeboard Camp (10-13 jaar)
 11. Expeditie Robinson Camp (10-13 jaar)
 12. Outdoor Lounge Camp (10-13 jaar)
 13. Mountain Adventure (13-16 jaar)
 14. Junior Begeleider (15-17 jaar)
 15. Survival Ardennen (10-13 en 13-16 jaar)

Zijn er bijzonderheden over Club Adventure die u graag kwijt wilt?

Gezinskorting: Wanneer er meerdere kinderen uit een gezin een vakantie boeken, geldt er een kortingsregeling. U krijgt voor het 2e en elk opvolgende kind uit het gezin een korting van 5% op de reissom.

Ik heb een andere specifieke vraag, waar kan ik deze stellen?

Onze medewerkers zijn telefonisch te bereiken op maandag t/m vrijdag van 9:00 uur – 17:00 uur via telefoonnummer: 024-3656345

Via de mail zijn wij te bereiken via info@clubadventure.nl

Met dank aan: Ronald Valenteijn, Club Adventure

 

Outdoor kids Camp 5-8

Outdoor kids Camp 5-8

Ben jij een jonge avonturier tussen de 5 en 8 jaar oud en zoek je een vakantieweek met een avontuurlijk programma? Dan is het Outdoor Kids Camp echt iets voor jou!

Ga op avontuur uit!
Grijze Jager Kamp 10-13

Grijze Jager Kamp 10-13

Het enige echte Grijze Jager Kamp. Oefen je zwaard skills en messen werp techniek en kom er achter wie jij bent uit de Grijze Jager serie! Je slaapt in echte boshutten en gaat verschillende uitdagingen aan.

Schrijf je direct in!
Game & Reality 8-13

Game & Reality 8-13

Een combinatie van gamen op een spelcomputer en spellen spelen buiten in de natuur, dat is het Game & Reality camp!

Speel ook mee!
Outdoor Lounge Camp 13-16

Outdoor Lounge Camp 13-16

Een vakantiekamp om lekker te chillen, maar ook een actief programma met gave outdoor activiteiten vanuit een luxe huis midden in de natuur.

Actief, chillen en genieten doe je op dit kamp
Survival Overasselt 8-13

Survival Overasselt 8-13

Het meest populaire kamp van Club Adventure ooit! Wil jij een week lang alle basistechnieken leren om te overleven en deze gebruiken tijdens het echte werk in de bossen? 

Overleef dit Survivalkamp
Bushcraft Camp 8-13

Bushcraft Camp 8-13

Overleven in de natuur, dat is wat Bushcraft letterlijk betekent. Deze week beleven we vanuit ons basiskamp, een grote vuurtent en vuurplaats midden in het bos. 

Ga mee op avontuur!
Treasure Hunt 10-13

Treasure Hunt 10-13

Beleef een echt avontuurlijk verhaal in de splinternieuwe houten Boslodges in Oldebroek. In deze prachtige houten gebouwtjes in de natuur slapen we en we houden onze vergaderingen bij het knapperende kampvuur.

Vindt de schat, schrijf je in!